Το κάμπινγκ Νew Triton είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για εκδρομές και κρουαζιέρες. Υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη και κοντινά χωριά levitra erfahrungen forum , όπως το Δρέπανο , το Τολό , το Βιβάρι , όπου μπορεί κανείς να φάει ή να διασκεδάσει.

Μπορείτε να οργανώσετε εκδρομές και εξορμήσεις για πολλούς κλασσικούς προορισμούς στην Αργολίδα: το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου , τις Μυκήνες , το Ναύπλιο,το Αρχαίο Άργος. Η Αρχαία Νεμέα και η Κόρινθος είναι επίσης κοντά. Φυσικά μπορείτε να επισκεφθείτε την Ακρόπολη των Αθηνών σε δύο ώρες με αυτοκίνητο.

Παντού μπορείτε να βρείτε όμορφες παραλίες με άμμο, χαλίκια, βότσαλα ή βράχια, μία για κάθε γούστο.

Εμείς, από το κάμπινγκ New Triton θα σας βοηθήσουμε να οργανώσετε μια όμορφη περιήγηση στα ωραιότερα μέρη των Αρχαιοτήτων. Υπάρχουν πάμπολλα πράγματα να ανακαλύψετε και ευκαιρίες για υπέροχες αναμνήσεις και αξέχαστες διακοπές. 

Αρχαία Ασίνη

 

Το Καστράκι ή αλλιώς η ακρόπολη της Αρχαίας Ασίνης βρίσκεται στην αφετηρία της παραλίας της Πλάκας,δίπλα στο Τολό, σε ένα λόφο-ακρωτήρι ύψους 52 μέτρων και μήκους 330 μέτρων.

                                                                             Ancient_Asini

Από την 5η χιλιετία π.χ. μέχρι και το 600 μ.Χ. η ακρόπολη κατοικούνταν συνέχεια, ενώ η πρώτη βιβλιογραφική αναφορά στην Ασίνη γίνεται από τον Όμηρο (Β 560), όπου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Ασίνη, το Άργος, η Τίρυνθα, η Επίδαυρος και άλλες πόλεις της Αργολίδας συμμετείχαν στον Τρωικό πόλεμο με μεγάλο αριθμό πλοίων.

                                                                             ancient_asini_walls

Η κατασκευή των σωζόμενων έως και σήμερα τειχών της Ακρόπολης πιθανολογείται ότι έγινε το 300 π.Χ από τον Βασιλιά της Μακεδονίας, Δημήτριο τον Πολιορκητή. Έχουν δύο κύριες εισόδους – πύλες. Η κύρια πύλη βρίσκεται βόρεια, ενώ η δευτερεύουσα ανατολικά. Τα τείχη δέχτηκαν επισκευή τόσο κατά την Πρώιμη Βυζαντινή Περίοδο, όσο και κατά τη διάρκεια της Β' Ενετοκρατίας. Ενώ κατά την Ιταλική Κατοχή, ανεγέρθηκαν στην Ακρόπολη οχυρωματικές κατασκευές.

                                                                             italian_walls

Ο κύκλος ζωής της Ακρόπολης είναι άμεσα συνυφασμένος με τη γύρω περιοχή και ειδικότερα με τη Θέση "Λόφος της Μπαρμπούνας". Εκεί βρέθηκε ένα μεγάλο μυκηναϊκό νεκροταφείο. Στους τάφους βρέθηκαν πολλά κτερίσματα, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι η Ασίνη επικοινωνούσε με τις πόλεις του Αιγαίου, την Κρήτη και πιθανώς την Κύπρο. Η ανακάλυψη του ναυαγίου πλοίου μυκηναϊκής εποχής στα Ίρια (περιοχή κοντά στην Ασίνη) επιβεβαιώνει την προηγούμενη εικασία.

                                                                             
Την Ύστερη Γεωμετρική Εποχή (8ος αιώνας π.Χ.) η Ασίνη άκμασε αναπτύσσοντας συναλλαγές με την Αθήνα, τις Κυκλάδες και τη νότια Πελοπόννησο. Τον επόμενο αιώνα ξεκινά η παρακμή της Ασίνης, η οποία θα διαρκέσει αρκετούς αιώνες και με τους κατοίκους της να μεταναστεύουν στην Ασίνη της Μεσσηνίας (Κορώνη). Τον 3ο αιώνα ξεκινά πάλι μία περίοδος ανάκαμψης της Ασίνης. Οι ανασκαφικές προσπάθειες έχουν φέρει στο φως πολύτιμα ευρήματα εκείνης της εποχής, όπως δεξαμενές, σπίτια, ελαιοτριβείο κ.α..

                                                                             great_tower 

Η κατοίκηση της Ακρόπολης συνεχίστηκε σίγουρα μέχρι περίπου τον 7ο αιώνα μ.Χ., καθώς ευρήματα στην Κάτω Πόλη πιστοποιούν την ύπαρξη ζωής αυτούς τους αιώνες.
Στο χώρο των ανασκαφών της Κάτω Πόλης υπάρχει ένα γραφικό εκκλησάκι αφιερωμένο στην Παναγία. 

                                                                            roman_bath

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι μεταξύ άλλων ευρημάτων υπήρξε και ένα πήλινο μυκηναϊκό κεφάλι το οποίο ονομάζεται ο “Βασιλιάς της Ασίνης”. Το αγαλματίδιο αποτέλεσε έμπνευση του νομπελίστα ποιητή Γ. Σεφέρη για τη δημιουργία του ομώνυμου ποιήματος, που έκανε γνωστή την Ασίνη σε παγκόσμιο επίπεδο.
“Ασίνην τε... Ασίνην τε...”

 

Επίδαυρος

Epidaurus ancient theater
Η Επίδαυρος είναι ιστορική περιοχή στην ανατολική πλευρά του νομού Αργολίδας . Χωροθετείται στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός. Η στρατηγική θέση της Επιδαύρου, αλλά, κυρίως, το Ασκληπιείο της, συντέλεσαν, ώστε η πόλη να γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη. 


Το όνομα Επίδαυρος της δόθηκε από τον τρίτο κατά σειρά άρχοντά της, τον Επίδαυρο, γιο του Άργους και της Ευάδνης. Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Επίδαυρος πήρε μέρος στον Τρωικό Πόλεμο και είχε ως αρχηγούς τον Ποδαλείριο και το Μαχάονα, που ήταν γιοι του Ασκληπιού. 

Asklipipos
Ξακουστή σ' όλη την Ελλάδα την έκανε το Ασκληπιείο της, με το ιερό του Ασκληπιού που κυριάρχησε στην πόλη από τα τέλη του ε' αιώνα και αρχές του δ'. Στη νεότερη ιστορία, η Επίδαυρος αποτέλεσε μοναδικό σύμβολο στον αγώνα κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης με τις δύο ιστορικές εθνοσυνελεύσεις.

 

Η διαδρομή από το κάμπινγκ διαρκεί περίπου 35 λεπτά.

 

 

 

Μυκήνες

 

Οι Μυκήνες (Μυκήναι, Μυκήνη) ήταν αρχαία πόλη της Αργολίδας κοντά στο βουνό Τρητός κι απέναντι απ' τον Αργολικό κόλπο.Πρώτη φορά αναφέρετε στα έργα του Ομήρου.Lions_Gate

Από τα σωζόμενα σήμερα ερείπια σπουδαιότερα είναι οι δυο ταφικοί βασιλικοί περίβολοι Α και Β που αποτελούσαν τμήμα του εκτεταμένου προϊστορικού νεκροταφείου στα δυτικά του λόφου του ανακτόρου, από των οποίων την ανασκαφή (λακκοειδείς τάφοι) προέρχεται ο μεγαλύτερος όγκος των εκπληκτικών ευρημάτων (τα περισσότερα είναι χρυσά και χαρακτηρίζονται για τη θαυμάσια τέχνη τους), ο θησαυρός του Ατρέα (θολωτός τάφος), ο θολωτός τάφος της Κλυταιμνήστρας, η Πύλη των Λεόντων, το Βασιλικό ανάκτορο, ο ναός, η Βόρεια Πύλη καθώς και η Υπόγεια δεξαμενή.


Οι Μυκήνες αποτελούν μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

 

Η διαδρομή από το κάμπινγκ διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

 

 

 

Ναύπλιο

 

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, και υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους στα χρόνια 1828 - 1833.

Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό βενετσιάνικο φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία (τουρκ. Ιτς-Καλέ), έτερο φρούριο ενετικό, επί της ομώνυμης χερσονησίδας, καθώς και ως τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία στην τοποθεσία της σημερινής πόλης ίδρυσε ο Ναύπλιος τη Ναυπλία η οποία οχυρώθηκε με κυκλώπεια τείχη. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τα μυκηναϊκά κιόλας χρόνια.

Το Ναύπλιο είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις στην Ελλάδα.Βρίσκεται μόνο 11 χλμ. μακριά από το “New Triton”. Ευτυχώς το γραφικό χρώμα της πόλης δεν έχει αλλοιωθεί από το μαζικό τουρισμό. Το Ναύπλιο είναι το τέλειο μέρος για ρομαντικούς περιπάτους και γευστικές απολαύσεις. 

Η πλατεία Συντάγματος είναι ολόκληρη στρωμένη με μάρμαρο. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου που στεγάζεται σε παλιούς Βενετσιάνικους Στρατώνες, ενώ ακριβώς από πάνω βρίσκεται το κτίριο της παλιάς Βουλής.

 

 Nafplio by night mpourtzi nafplio_palamidi bavarian_lion Syntagmatos_square palamidi_night

 

Η διαδρομή από το κάμπινγκ διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

 

 

Άργος

 

Το Άργος είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Η σπουδαιότητα του πολιτισμού του Άργους φαίνεται και από τα έπη του Ομήρου στα οποία όλοι οι Έλληνες αποκαλούνται Αργείοι . Ίσως διότι όλοι οι βασιλικοί οίκοι της Ελλάδος προέρχονται από το Άργος συμπεριλαμβανομένων και των οίκων των Μακεδόνων.

Σπουδαία μνημεία:

 Argos Larisa
Η πυραμίδα του Ελληνικού (διαμέρισμα Δήμου Άργους). Χρονολογείται στα τέλη του 4ου π.Χ. αιώνα και υπάρχουν αρκετές θεωρίες για τη χρήση που μπορεί να είχε (τύμβος, οχυρό, φρυκτώριον). 

 


Το αρχαίο θέατρο Άργους που στην αρχική μορφή του χωρούσε 20.000 θεατές και χρησίμευε και ως εκκλησία του Δήμου. Το πραγματικά μοναδικό αυτό θέατρο, του οποίου ένα μέρος είναι σκαλισμένο σε βράχο, δεν έχει αναστηλωθεί ακόμη από την Αρχαιολογία.
Η αρχαία αγοράArgos ancient theater
Η Λάρισα (η Ακρόπολη του αρχαίου Άργους)
Οι θαλαμωτοί τάφοι του λόφου της Ασπίδος και πολλά άλλα.

 

 

 

 Η διαδρομή από το κάμπινγκ διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

 

 

Κρουαζιέρες

Από το Τολό οργανώνονται κρουαζιέρες προς τα νησιά Σπέτσες, Ύδρα και Πόρο.Από το Ναύπλιο γίνονται κρουαζιέρες προς την Μονεμβασιά και το κανάλι της Κορίνθου.

 

hydra_island  monemvasia  Spetses_island  isthmos_tis_korinthou  poros_island


 

Από το Δρέπανο(5 λεπτά με τα πόδια) ξεκινούν δρομολόγια λεωφορείων προς τους ανωτέρω προορισμούς ενώ υπάρχει και πιάτσα TAΞI.